الاثنين، 21 يناير 2013

بطاطس محمرة دايت


طبعا كتير منا بيموت فى البطاطس المحمرة و اولكم أنا و كتير بيعمل دايت و بيبقى نفسه فى البطاطس المحمرة طيب ايه الحل؟؟؟؟؟؟؟؟ بصى على الطريقة دى
1)بتجيبى البطاطس و تقشريها و تسلقيها فى مياة و ملح نصف سلقة
2)بطلعى البطاطس و تقطعيها صوابع او اى شكل عايزاة و رشيها بحتة زيت صغيرة و حطيها فى الفرن تكمل سواها و تتحمر

و بالهنا و الشفا احلى بطاطس محمرة و صحية و دايت من غير دهون

مسقعة دايت


المقادير:
1)      2 كيلو باذنجان
2)      نصف كيلو لحمة مفرومة
3)      بصلة كبيرة
4)      2 فص ثوم مفروم
5)      كباية عصير طماطم
6)ملح و فلفل اسود و بهارات لحمة

الطريقة:
1)قطعى الباذنجان شرايح حطيلها ملح و فلفل
2)اشويها فى طاسة تيفال فيها نقطة زيت
3)جيبى حلة و شوحى البصل المفروم و الثوم المفروم و حطى عليهم اللحمة المفرومة و قلبى فيها لحد ما تستوى و لما تحسى انها هتنشف زودى شوية مياة

4)بعدين حطى الملح و الفلفل و بهارات اللحمة و و حطى عليها عصير الطماطم بكده تبقى عصجتى اللحمة
5)جيبى صينية و حطى الباذنجان و بعدين اللحمة المعصجة و بعدين طبقة تانية من الباذنجان
و ممكن تقطعى شرايح طماطم و تحطيها على الوش و دخليها الفرن و طلعيها


و بالهنا و الشفا





نجرسكو دايت


المقادير:
1)فرخة كاملة منزوعة الجلد و العظم
2)لتر لبن خالى الدسم
3)حوالى 4 ملاعق كبيرة دقيق
4)مكرونة شريط

الطريقة:
1)تسلقى الفرخة
2)بعد ما تستوى الفرخة طلعيها و سيبيها تبرد و بعدين قطعيها قطع صغيرة
3)جيبى حلة و اغلى اللبن
4)دوبى 4 معالق الدقيق فى كوبايتين مياة كويس و ضيفيهم على اللبن و هو بيغلى و قلبى كويس عشان ميكلكش منك لحد ما توصلى لقوام مناسب لا سايب اوى و لا جامد اوى و حطيله شوية ملح و فلفل
5)اسلقى المكرونة
6)جيبى صينية و ادهنيها بحتة زيت بسيطةو حطى كبشة من البشاميل فى قعر الصينية
7)اخلطى المكرونة بشوية بشاميل و كل كمية الفراخ كويس و حطيها فى الصينية و دخليها الفرن تحت الشواية تاخد لون بس لان كل المكونات اصلا مستوية

و بالهنا و الشفا

شاورما فراخ دايت


المقادير:
1)نصف كيلو صدور فراخ
2)2 ثمرة بصل
3)2 فص ثوم مفروم
4)علبة زبادى لايت
5)ملعقة مستردة صغيرة
6)ملح و فلفل اسود و بهارات
7)فلفل الوان

الطريقة:
1)تقطعى الفراخ مكعبات و تتبليها بالملح و الفلفل و عصرة ليمون و البهارات و الزبادى اللايت و المستردة و سيبيها فى التتبيلة مش اقل من ساعتين
2)قطعى الفلفل الالوان شرايح و شوحيه فى طاسة تيفال مع نقطة زيت
3)جيبى طاسة تيفال و حطيها على النار لما تبقى سخنة مولعة حطى الفراخ اديها صدمة لحد ما تتقفل مسامها عشان مش تجيب ميتها
4)حطى الفراخ على الفلفل الالوان المتشوح
و اقعدى شويحها مع الفراخ لحد ما تستوى و لو حاسة انها هتنشف حطى حبة مياة صغيرة
و اغرفيها و قدميها مع مكرونة مسلوقة و بالهنا و الشفا

بيكاتا بالمشروم دايت


المقادير:
1)نصف كيلو لحمة تليبيانكو (دى مخصوصة عشان البيكاتا  عشان سميكة شوية بس لو مش موجودة تقدرى تستخدمى اللحمة البوفتيك العادية )
2)2 ثمرة بصل
3)2 فص ثوم مفروم
4)ملح و فلفل اسود
5)ملعقة صغيرة بهارات لحمة
6)250 جرام مشروم (يفضل الطازج لو مفيش يبقى المعلب)

الطريقة:
1)تتبلى الحمة بالملح و الفلفل و البصل المفروم و الثوم المفروم وعصرة ليمون و بهارات اللحمة
2)تجيبى طاسة تيفال و تحطى نقطة زيت وتشوحى اللحمة عشان تتقفل مسامها
3)بتنقلى اللحمة بعد ما اتشوحت و اتقفلت مسامها فى صينية تيفال عشان مش تلزق اللحمة فيها و تحطيها فى الفرن لحد ما تستوى و لما تحسى انها هتنشف حطى شوية مياة
4)تقطعى المشروم شرايح و تحطى عليه عصرة ليمون عشان ميسودش
5)تشوحى المشروم فى نفس الطاسة اللى شوحتى فيها اللحمة عشان تاخد من طعم اللحمة
6)تطلعى اللحمة من الفرن و تحطى عليه المشروم و تجمليه بالبقدونس
و بالهنا و الشفا

دى اكلة حلوة اوى و صحية عشان مش نحرم نفسنا من حاجة و فى نفس الوقت تكون صحية