الأربعاء، 23 يناير 2013

كبدة بالردة دايت


المقادير:
نص كيلو كبدة
2 فص ثوم مفروم
ملح
فلفل اسود
2 ليمونة
كمون
رشة شطة للى حابب
ردة

الطريقة:
قطعى الكبدة  شرايح زى الفراخ بانيه و هى متجمدة عشان يسهل تقطيعها
تبلى الكبدة ملح و فلفل و ليمون و كمون و رشة الشطة
حطيها فى الردة و غطيها من الناحيتين  و اكبسيها كويس
هاتى صينية و حطى فيها الومنيوم فويل و ادهنيها نقطة زيت بمنديل عشان مش يلزق فيها الاكل
حطى الكبدة فيها و دخليها الفرن فى درجة حرارة متوسطة و قلبيها بعد شوية على الوش التانى عشان يتحمر لحد ما تستوى
و بالهنا و الشفا

طاجن لسان عصفور دايت


المقادير:
2 كيس لسان عصفور
نص كيلو لحمة  مفرومة
3 شرايح جبنة موزاريلا لايت

الطريقة:
جيبى حلة  و سبيها تسخن و حطى نقطة زيت و شوحى فيها للسان عصفور لحد ما يبقى لونه بنى فاتح و حطى عليه مياة لحد ما المياة تغطى اللسان عصفور و سيبيه يتسوى فى المياة لحد ما ميته تنشف
عصجى اللحمة و أنا شرحت قبل كده فى وصفات تانية طريقة تعصيج اللحمة
جيبى صينية ادهنيها نقطة زيت بمنديل و حطى طبقة من اللسان عصفور
حطى طبقة من اللحمة المفرومة
و اخيرا طبقة تانية من اللسان عصفور
حطى شرايح الجبنة الموزاريلا اللايت
و دخليها الفرن لحد ما الجبنة تدوب فيها بس لان باقى المكونات مستوية
و بالهنا و الشفا


فراخ بانيه دايت


اكيد احنا كمان نفسنا فى البانيه بس محرومين منه عشان القى و الزيت طبعا دمار للدايت طيب ايه الحل؟
أنا هقولكم طريقة حلوة اوى

المقادير:
نص كيلو صدور فراخ مخلية
ملح
فلفل اسود
علبة زبادى لايت
2 ليمونة
ملعقة عسل ابيض صغيرة
2 بياض بيض
بقسماط مطحون يستحب اللى هو غامق يعنى دايت لو مفيش يبقى العادى

الطريقة:
تبلى صدور الفراخ بالملح و الفلفل و الليمون و الزبادى اللايت و ملعقة العسل الابيض
سيبيها فى التتبيلة حوالى ساعة
حطيهم فى بياض البيض
و بعد كده فى البقسماط المطحون و اكبسى عليها جامد
جيبى صينية وحطى فيها ورق الومنيوم و ادهنيها بزيت بمنديل كويس عشان الفراخ متلزقش
و حطى فيها الفراخ و دخليها الفرن فى درجة حرارة متوسطة و قلبيها على الوش التانى عشان يحمر برده لحد ما تستوى

و بالهنا و الشفا


بيتزا دايت

المقادير:
كوب و نصف دقيق أبيض
كوب و نصف دقيق اسمر
علبة زبادى لايت
3 ملاعق صغيرة زيت زيتون او زيت نباتى
1ملعقة صغيرة خميرة فورية
1 ملعقة كبيرة بيكنج بودر
رشة زعتر
رشة ملح
نص ملعقة صغيرة سكر
ماء دافئ للعجن

الطريقة:
تخلطى الدقيق الابيض بالدقيق الاسمر
دوبى الخميرة فى حبة مياة صغيرين و حطى عليهم السكر و دوبى و سيبيهم 5 دقايق
اعملى حفرة فى الدقيق و حطى عليها الخميرة المتدوبة فى المياة
حطى عليهم الزبادى اللايت و رشة الملح و الزعتر و قلبيهم كلهم مع بعض
ابدأى اعجنى لمدة ربع ساعة لحد ما تتكون معاكى عجينة متماسكة
غطى العجينة بفوطة مطبخ و سيبيها تتخمر فى مكان دافى لمدة ساعة الى ساعتين لحد ما العجينة ترتفع
افردى العجينة على سطح مرشوش بالدقيق
حطيها بعد كده فى الصينية تكون مرشوشة دقيق برده
حطى اى حشوة انتى عايزاها بس تكون دايت لان الوصفة دى دايت(سوسيس مسلوق او مشوى –تونة متصفية كويس من الزيت –ربع فرخة مسلوقة مثلا)
و حطى الطماطم و و الفلفل  و ملعقة صلصة صغيرة قبل ما تحطى الحشو ده
و تكونى مسخنة الفرن على درجة حرارة علية
و دخلى البيتزا فيه و خلى درجة الحرارة متوسطة عشان مش تتحرق من تحت
و لما تستوى طلعيها و حطى شرايح جبنة موزاريللا لايت و دخليها تحت الشواية لحد ما الجبنة تدوب فيها و تسيح

و بالهنا و الشفا

ملحوظة: انتى بتاخدى شريحتين بس عشان الدايت هى اه الوصفة دايت بس طبعا مش هتاكليها كلها عشان السعرات


الثلاثاء، 22 يناير 2013

كريب حادق دايت


المقادير:
كباية لبن خالى الدسم
كباية دقيق اسمر (انا بفضل ده عشان الدايت)بس ممكن تحطى دقيق ابيض
بيضة
ربع ملعقة ملح
شوية زيت صغيرين

الطريقة:
انخلى الدقيق فى طبق للعجن و ضيفى الملح
حطى البيضة و اللبن و قلبى
حطى شوية لبن كمان و قلبى لحد ما تبقى عجينة ناعمة
حطى الزيت و بقية اللبن و قلبى تانى لحد ما تبقى ناعمة
بعد كده سيبى العجينة فى الهوا تقريبا ساعة
جيبى بعد كده طاسة تيفال و ادهنيها شوية زيت بسيطة بمنديل كويس عشان الكريب مش تلزق
و بكبشة خدى حبة من العجينة و حطيها على الطاسة فى النص على شكل دايرة و حركى الصينية بطريقة دائرية عشان العجينة تفرش فى الطاسة كلها
بعد 30 ثانية تقريبا هيكون القعر احمر شوية اقلبيها بالراحة على الوش التانى
و بعد 30 ثانية كمان تكون الكريب استوت
حطيلها اى حشو انتى عايزاه بس يكون دايت لان دى وصفة دايت

و بالهنا و الشفا جربوها و ادعولىمتنسوش التقييم 

صينية بطاطس بيوريه دايت


المقادير:
2 كيلو بطاطس
نص كيلو لحمة معصجة و انا شرحت فى الوصفات اللى قبل كده طريقة تعصيج اللحمة
2 ثمرة بصل متوسط
2 فص ثوم
ملح و فلفل اسود و بهارات اللحمة
كباية عصير طماطم
نص كباية لبن خالى الدسم

الطريقة:
جيبى صينية ادهنيها بنقطة زيت و رشى شوية بقسماط مطحون عشان الاكل مش يلزق
البطاطس قشريها و قطعيها نصين و اسلقيها فى مياة و ملح و كمون
بعد ما تستوى البطاطس صفيها من المياة و اهرسيها بالهراسة و حطيها فى حلة
ضيفى عليها نص كباية  اللبن خالى الدسم و ملح و فلفل اسود
و حطى طبقة من البطاطس
و طبقة لحمة مفرومة
و طبقة تانية بطاطس
و اخيرا ممكن لو حابة رشى شوية جبنة مبشورة لايت
و دخليها الفرن تاخد بس لون لان كل المكونات مستوية

و بالهناو الشفا جربوها و متنسونيش بالتقييم


طريقة عمل كيكة دايت


المقادير: 1 و نصف كوباية دقيق اسمر
ملعقة بيكربونات صوديوم
رشة ملح و رشة فانيليا
ربع او نص كباية سكر دايت
نصف كوباية زيت
نصف برتقالة مبشورة
ملعقة صغيرة بشر برتقال

الطريقة:
تخطى المكونات السائلة كلها و بعدين تضيفى الدقيق و تقلبى بالراحة لحد ما يبقى خليط انسيابى
جيبى قالب الكيك و ادهنيه نقطة زيت من كل الجهات و انزلى بالعجينة لحد تلات اربعها عشان هى لسة هتنفش فى الفرن
و دخليها الفرن لحد ما تستوى حوالى نص ساعة
ملحوظة :اوعى تفتحى الفرن قبل ما المدة تخلص حتى لو شميتى ريحتها عشان متهبطش منك

و بالهنا و الشفا