الأربعاء، 23 يناير 2013

بيتزا دايت

المقادير:
كوب و نصف دقيق أبيض
كوب و نصف دقيق اسمر
علبة زبادى لايت
3 ملاعق صغيرة زيت زيتون او زيت نباتى
1ملعقة صغيرة خميرة فورية
1 ملعقة كبيرة بيكنج بودر
رشة زعتر
رشة ملح
نص ملعقة صغيرة سكر
ماء دافئ للعجن

الطريقة:
تخلطى الدقيق الابيض بالدقيق الاسمر
دوبى الخميرة فى حبة مياة صغيرين و حطى عليهم السكر و دوبى و سيبيهم 5 دقايق
اعملى حفرة فى الدقيق و حطى عليها الخميرة المتدوبة فى المياة
حطى عليهم الزبادى اللايت و رشة الملح و الزعتر و قلبيهم كلهم مع بعض
ابدأى اعجنى لمدة ربع ساعة لحد ما تتكون معاكى عجينة متماسكة
غطى العجينة بفوطة مطبخ و سيبيها تتخمر فى مكان دافى لمدة ساعة الى ساعتين لحد ما العجينة ترتفع
افردى العجينة على سطح مرشوش بالدقيق
حطيها بعد كده فى الصينية تكون مرشوشة دقيق برده
حطى اى حشوة انتى عايزاها بس تكون دايت لان الوصفة دى دايت(سوسيس مسلوق او مشوى –تونة متصفية كويس من الزيت –ربع فرخة مسلوقة مثلا)
و حطى الطماطم و و الفلفل  و ملعقة صلصة صغيرة قبل ما تحطى الحشو ده
و تكونى مسخنة الفرن على درجة حرارة علية
و دخلى البيتزا فيه و خلى درجة الحرارة متوسطة عشان مش تتحرق من تحت
و لما تستوى طلعيها و حطى شرايح جبنة موزاريللا لايت و دخليها تحت الشواية لحد ما الجبنة تدوب فيها و تسيح

و بالهنا و الشفا

ملحوظة: انتى بتاخدى شريحتين بس عشان الدايت هى اه الوصفة دايت بس طبعا مش هتاكليها كلها عشان السعرات


0 التعليقات:

إرسال تعليق