الجمعة، 25 يناير 2013

همبرجر دايت


المقادير:
نص كيلو لحمة مفرومة
2 ثمرة بصل متوسطة مفرومة ناعم جدا
2 فص توم مفروم ناعم
شوية بقدونس
ملح
فلفل اسود
بهارات البورجر او بهارات عادية
2 ثمرة طماطم مقطعة شرايح
خس
شرايح جبنة شيدر لايت
بياض بيضة
عيش كيزر

الطريقة:
شوحى نص كمية البصل فى نقطة زيت صغيرة على النار
هاتى بولة كبيرة و اخلطى فيها اللحمة المفرومة مع كمية البصل التانية و البقدونس و الملح و الفلفل و البهارات و كمية البصل اللى اتشوحت
اعجنيهم مع بعض كويس
شكلى اقراص البرجر و يستحسن تدخليها الفريزر ساعة او اتنين عشان تتماسك
طلعيها بعد كده و جيبى طاسة و سيبيها تسخن اوى اوى
حطى بعدين فيها نقطة زيت و وزعيها كويس
حطى اقراص الهمبرجر 10 دقايق على كل جهة
بعد كده شيليهم و حطيهم  فى صينية مدهونة بنقطة زيت بمنديل و دخليهم الفرن لحد ما تستوى
و بعد كده طلعيهم و حطى على كل واحدة شريحة الجبنة الشيدر اللايت و دخليها الفرن تانى لحد ما تسيح عليها
جيبى عيش الكيزرو قسميه نصين
و حطى الخس تحت و شريحة طماطم و بعدين قطعة البرجر و غطيه بالنص التانى من العيش
و بالهنا و الشفا
ملحوظة:ممكن تعملى نفس الطريقة مع الفراخ بصدور الدجاج المفرومة




كوسة بالباشاميل دايت


المقادير:
2 كيلو نص كوسة
نص كيلو لحمة مفرومة معصجة
لتر لبن خالى الدسم
4 ملاعق دقيق
3 شرايح جبنة موزاريللا لايت


الطريقة:
قطعى الكوسة حلقات
اسلقيها فى مياة و ملح  بس مش تسيبيها تتهرى
طلعى الكوسة و صفيها و سيبيها تبرد شوية
عصجى اللحمة
حطى لتر اللبن الخالى الدسم يغلى على النار
دوبى 4 ملاعق الدقيق فى كوبايتين مياة كويس و انزلى بيهم على اللبن اللى بيغلى و قلبى كويس باستمرار لحد ما توصلى للقوام المناسب
جيبى صينية و ادهنيها نقطة زيت بمنديل
حطى كبشة من الباشاميل فى القعر
حطى طبقة من الكوسة
و بعدين طبقة اللحمة المعصجة
و طبقة تانية من الكوسة
و اخيرا غطيها بالباشاميل و بين الطبقات برده باشاميل
و حطى على الوش شرايح الجبنة الموزاريلا اللايت
دخليها الفرن تحت الشواية لحد ما الجبنة تذوب و الاكلة تسخن شوية لان كل المكونات مستوية قبل كده
و بالهنا و الشفا

الخميس، 24 يناير 2013

طاجن سردين دايت

جيبى السردين نظفيه كويس
تبليه ملح و فلفل و كمون
جيبى صينية و ادهنيها زيت بمنديل
قطعى بصل شرايح و حطى نص الكمية فى القعر
حطى السردين
حطى بقية كمية البصل على الوش و ليمون و فلفل و فلفل حار لو حابة
رشى شوية زيت على الوش صغننين

و بالهنا و الشفا
جربوها و قولولى رايكم

الأربعاء، 23 يناير 2013

سلطة بابا غنوج دايت


المقادير:
كيلو باذنجان
2 فص ثوم مفروم
2 ليمونة
بقدونس مفروم ناعم
ملعقة ملح صغيرة
2 ملعقة زيت زيتون
علبة زبادى لايت

الطريقة:
اغسلى الباذنجان و شيلى القرون الخضرا دى اللى فيه
اشويه فى الفرن فى درجة حرارة عالية جدا لحد ما يستوى
سيبيه يبرد و بعد كده قشريه و اهرسيه جامد بالهراسة
حطى عليه الملح و اعصرى الليمونتين عليهم البقدونس المفروم الناعم و الزبادى اللايت
و اخلطيهم كويس
و اخيرا حطى ملعقتين زيت زيوت صغيرين
و بالهنا و الشفا
تقدم مع الاسماك او الكبدة 

كبدة بالردة دايت


المقادير:
نص كيلو كبدة
2 فص ثوم مفروم
ملح
فلفل اسود
2 ليمونة
كمون
رشة شطة للى حابب
ردة

الطريقة:
قطعى الكبدة  شرايح زى الفراخ بانيه و هى متجمدة عشان يسهل تقطيعها
تبلى الكبدة ملح و فلفل و ليمون و كمون و رشة الشطة
حطيها فى الردة و غطيها من الناحيتين  و اكبسيها كويس
هاتى صينية و حطى فيها الومنيوم فويل و ادهنيها نقطة زيت بمنديل عشان مش يلزق فيها الاكل
حطى الكبدة فيها و دخليها الفرن فى درجة حرارة متوسطة و قلبيها بعد شوية على الوش التانى عشان يتحمر لحد ما تستوى
و بالهنا و الشفا

طاجن لسان عصفور دايت


المقادير:
2 كيس لسان عصفور
نص كيلو لحمة  مفرومة
3 شرايح جبنة موزاريلا لايت

الطريقة:
جيبى حلة  و سبيها تسخن و حطى نقطة زيت و شوحى فيها للسان عصفور لحد ما يبقى لونه بنى فاتح و حطى عليه مياة لحد ما المياة تغطى اللسان عصفور و سيبيه يتسوى فى المياة لحد ما ميته تنشف
عصجى اللحمة و أنا شرحت قبل كده فى وصفات تانية طريقة تعصيج اللحمة
جيبى صينية ادهنيها نقطة زيت بمنديل و حطى طبقة من اللسان عصفور
حطى طبقة من اللحمة المفرومة
و اخيرا طبقة تانية من اللسان عصفور
حطى شرايح الجبنة الموزاريلا اللايت
و دخليها الفرن لحد ما الجبنة تدوب فيها بس لان باقى المكونات مستوية
و بالهنا و الشفا


فراخ بانيه دايت


اكيد احنا كمان نفسنا فى البانيه بس محرومين منه عشان القى و الزيت طبعا دمار للدايت طيب ايه الحل؟
أنا هقولكم طريقة حلوة اوى

المقادير:
نص كيلو صدور فراخ مخلية
ملح
فلفل اسود
علبة زبادى لايت
2 ليمونة
ملعقة عسل ابيض صغيرة
2 بياض بيض
بقسماط مطحون يستحب اللى هو غامق يعنى دايت لو مفيش يبقى العادى

الطريقة:
تبلى صدور الفراخ بالملح و الفلفل و الليمون و الزبادى اللايت و ملعقة العسل الابيض
سيبيها فى التتبيلة حوالى ساعة
حطيهم فى بياض البيض
و بعد كده فى البقسماط المطحون و اكبسى عليها جامد
جيبى صينية وحطى فيها ورق الومنيوم و ادهنيها بزيت بمنديل كويس عشان الفراخ متلزقش
و حطى فيها الفراخ و دخليها الفرن فى درجة حرارة متوسطة و قلبيها على الوش التانى عشان يحمر برده لحد ما تستوى

و بالهنا و الشفا