الجمعة، 25 يناير 2013

همبرجر دايت


المقادير:
نص كيلو لحمة مفرومة
2 ثمرة بصل متوسطة مفرومة ناعم جدا
2 فص توم مفروم ناعم
شوية بقدونس
ملح
فلفل اسود
بهارات البورجر او بهارات عادية
2 ثمرة طماطم مقطعة شرايح
خس
شرايح جبنة شيدر لايت
بياض بيضة
عيش كيزر

الطريقة:
شوحى نص كمية البصل فى نقطة زيت صغيرة على النار
هاتى بولة كبيرة و اخلطى فيها اللحمة المفرومة مع كمية البصل التانية و البقدونس و الملح و الفلفل و البهارات و كمية البصل اللى اتشوحت
اعجنيهم مع بعض كويس
شكلى اقراص البرجر و يستحسن تدخليها الفريزر ساعة او اتنين عشان تتماسك
طلعيها بعد كده و جيبى طاسة و سيبيها تسخن اوى اوى
حطى بعدين فيها نقطة زيت و وزعيها كويس
حطى اقراص الهمبرجر 10 دقايق على كل جهة
بعد كده شيليهم و حطيهم  فى صينية مدهونة بنقطة زيت بمنديل و دخليهم الفرن لحد ما تستوى
و بعد كده طلعيهم و حطى على كل واحدة شريحة الجبنة الشيدر اللايت و دخليها الفرن تانى لحد ما تسيح عليها
جيبى عيش الكيزرو قسميه نصين
و حطى الخس تحت و شريحة طماطم و بعدين قطعة البرجر و غطيه بالنص التانى من العيش
و بالهنا و الشفا
ملحوظة:ممكن تعملى نفس الطريقة مع الفراخ بصدور الدجاج المفرومة




0 التعليقات:

إرسال تعليق