الجمعة، 25 يناير 2013

كوسة بالباشاميل دايت


المقادير:
2 كيلو نص كوسة
نص كيلو لحمة مفرومة معصجة
لتر لبن خالى الدسم
4 ملاعق دقيق
3 شرايح جبنة موزاريللا لايت


الطريقة:
قطعى الكوسة حلقات
اسلقيها فى مياة و ملح  بس مش تسيبيها تتهرى
طلعى الكوسة و صفيها و سيبيها تبرد شوية
عصجى اللحمة
حطى لتر اللبن الخالى الدسم يغلى على النار
دوبى 4 ملاعق الدقيق فى كوبايتين مياة كويس و انزلى بيهم على اللبن اللى بيغلى و قلبى كويس باستمرار لحد ما توصلى للقوام المناسب
جيبى صينية و ادهنيها نقطة زيت بمنديل
حطى كبشة من الباشاميل فى القعر
حطى طبقة من الكوسة
و بعدين طبقة اللحمة المعصجة
و طبقة تانية من الكوسة
و اخيرا غطيها بالباشاميل و بين الطبقات برده باشاميل
و حطى على الوش شرايح الجبنة الموزاريلا اللايت
دخليها الفرن تحت الشواية لحد ما الجبنة تذوب و الاكلة تسخن شوية لان كل المكونات مستوية قبل كده
و بالهنا و الشفا

0 التعليقات:

إرسال تعليق