الاثنين، 22 أبريل 2013

فائدة الفجل


يساعد الفجل في تخفيف الوزن حيث أنه قليل السعرات الحرارية و غني بالألياف فيعطي شعور سريع بالاشباع و يحتوي على مستويات عالية من الحديد والمغنسيوم التي تساعد على تخليص اغشية الخلايا من الدهون

طرق تخفيف الوزن

اذا كنتي ممن يبحثن عن سبل تخفيف الوزن الوزن اذن انتي في المكان الصحيح .. هذه الخلطة السحرية المكونة من توابل واعشاب طبيعية تساعدك جدا في تقليل وزنك .. والجميل في الأمر ان وصفتنا اليوم غير مكلفة ومتوفرة في مطبخك .




الخلطة تتكون من مجموعة من التوابل الموجودة في كل مطبخ من مطابخنا العربية وبسهولة




الكمون : مكون مسؤول عن تنظيم حركة الامعاء والهضم وأخراج الغازات من الجسد




القرفة : من التوابل العطرية الجميلة وجودها يخفف من طعم المشروب وأيضا يساعد علي تحفيز الدورة الدموية مما يساعد علي زيادة معدل الحرق




الزنحبيل والليمون : معروف عن هذان التابلين محاربتهم الشديدة للدهون




البردقوش او الاوريجناو : عشبة تستخدم كثيرا في اطباق الباستا الايطالية وتتميز بانها تحتوي علي مضادات الاكسدة التي تحافظ علي شباب خلايا الجسم وتحميه من العديد من الامراض وهو أكثر قوة من الشاي الاخضر في تنشيط الأيض في أجسامنا




مقادير هذه الخلطة السحرية عبارة عن :




- 1 معلقة صغيرة كمون




- نصف معلقة صغيرة بردقوش




- نصف معلقة صغيرة قرفة




- نصف معلقة صغيرة جنزبيل




- 1 عصير ليمونة




- 1 كوب ماء ساخن (حوالي 200 مللي )




ملاحظة: أذا كنتي من أصحاب المعدات الحساسة أضيفي ½ معلقة صغيرة من النعناع الجاف للخلطة لتهدئة معدتك.




كل التوابل يجب ان تكون مطحونة ناعم ويفضل أن تكون طازجة وليست قديمة أضيفي التوابل مع عصير الليمونة مع الماء الساخن وتترك لـ 15 دقيقة قبل تناولها.




تناوليها دائما قبل موعد وجبة الغداء مع شرب كوب كبير من الماء بعدها.




وفي خلال أسبوع ستلاحظي الفرق في تناقص شهيتك وكمية الطعام التي تتناوليها يوميا وأذا دمجتيها مع ريجيمك المتبع فأستعدي لمفاجأة رائعة عند الميزان

الأحد، 21 أبريل 2013

نصيحة للحصول على جسم رشيق

لمقاومه وتدريب انفسنا على تقوية ارادتنا هي الوسيله لنحصل على جسم رشيق وصحي ..
ولكن في اليوم المفتوح نقدر اكل الشئ الذي اشتهيناه في وقت الريجيم ولكن لا نفرط في الاكل

ريجيم ينقص من 3-5 كيلو بالاسبوع

السبت 7-8 <2بيضة +سلطة>10-11<كأس عصير برتقال> 1-2<2فاكهة+شوربة> 6-7 خضار مسلوقة 8-9<2فاكهة>
الاحد 7-8 حليب قليل الدسم +2فاكهة 10-11 لبن +1فاكهة 1-2لحم مشوي +سلطة 6-7قهوة مرة 8-9 عصير برتقال
الاثنين بنفس التوقيت السابق عصير برتقال _2بيضة\سلطة خضار +جبنة فيتا دومتي لايت \شوربة خضار\كأس برتقال \خضار
الثلاثاء 2بيض+سلطة\سلطة ملفوف او اي نوع \سمك مشوي +سلطة \قهوة مرة\عصير ليمون
الاربعاء حليب +ملعقة عسل \لبن +سلطة \شوربة خضار\سلطة +جبنة\حليب+2فاكهة
 الخميس حليب +2فاكهة\سلطة خضار\شوربة +2فاكهة\خضار مسلوقة\عصير برتقال
 الجمعة 2فاكهة +عصير ليمون \كأس برتقال\سلطة +صدر دجاج مشوي\قهوة مرة \2 فاكهة
بس انا صراحة كنت افطر فيتا لايت مع خيار او بندورة بدل البيض او لبن

الجمعة، 25 يناير 2013

همبرجر دايت


المقادير:
نص كيلو لحمة مفرومة
2 ثمرة بصل متوسطة مفرومة ناعم جدا
2 فص توم مفروم ناعم
شوية بقدونس
ملح
فلفل اسود
بهارات البورجر او بهارات عادية
2 ثمرة طماطم مقطعة شرايح
خس
شرايح جبنة شيدر لايت
بياض بيضة
عيش كيزر

الطريقة:
شوحى نص كمية البصل فى نقطة زيت صغيرة على النار
هاتى بولة كبيرة و اخلطى فيها اللحمة المفرومة مع كمية البصل التانية و البقدونس و الملح و الفلفل و البهارات و كمية البصل اللى اتشوحت
اعجنيهم مع بعض كويس
شكلى اقراص البرجر و يستحسن تدخليها الفريزر ساعة او اتنين عشان تتماسك
طلعيها بعد كده و جيبى طاسة و سيبيها تسخن اوى اوى
حطى بعدين فيها نقطة زيت و وزعيها كويس
حطى اقراص الهمبرجر 10 دقايق على كل جهة
بعد كده شيليهم و حطيهم  فى صينية مدهونة بنقطة زيت بمنديل و دخليهم الفرن لحد ما تستوى
و بعد كده طلعيهم و حطى على كل واحدة شريحة الجبنة الشيدر اللايت و دخليها الفرن تانى لحد ما تسيح عليها
جيبى عيش الكيزرو قسميه نصين
و حطى الخس تحت و شريحة طماطم و بعدين قطعة البرجر و غطيه بالنص التانى من العيش
و بالهنا و الشفا
ملحوظة:ممكن تعملى نفس الطريقة مع الفراخ بصدور الدجاج المفرومة




كوسة بالباشاميل دايت


المقادير:
2 كيلو نص كوسة
نص كيلو لحمة مفرومة معصجة
لتر لبن خالى الدسم
4 ملاعق دقيق
3 شرايح جبنة موزاريللا لايت


الطريقة:
قطعى الكوسة حلقات
اسلقيها فى مياة و ملح  بس مش تسيبيها تتهرى
طلعى الكوسة و صفيها و سيبيها تبرد شوية
عصجى اللحمة
حطى لتر اللبن الخالى الدسم يغلى على النار
دوبى 4 ملاعق الدقيق فى كوبايتين مياة كويس و انزلى بيهم على اللبن اللى بيغلى و قلبى كويس باستمرار لحد ما توصلى للقوام المناسب
جيبى صينية و ادهنيها نقطة زيت بمنديل
حطى كبشة من الباشاميل فى القعر
حطى طبقة من الكوسة
و بعدين طبقة اللحمة المعصجة
و طبقة تانية من الكوسة
و اخيرا غطيها بالباشاميل و بين الطبقات برده باشاميل
و حطى على الوش شرايح الجبنة الموزاريلا اللايت
دخليها الفرن تحت الشواية لحد ما الجبنة تذوب و الاكلة تسخن شوية لان كل المكونات مستوية قبل كده
و بالهنا و الشفا

الخميس، 24 يناير 2013

طاجن سردين دايت

جيبى السردين نظفيه كويس
تبليه ملح و فلفل و كمون
جيبى صينية و ادهنيها زيت بمنديل
قطعى بصل شرايح و حطى نص الكمية فى القعر
حطى السردين
حطى بقية كمية البصل على الوش و ليمون و فلفل و فلفل حار لو حابة
رشى شوية زيت على الوش صغننين

و بالهنا و الشفا
جربوها و قولولى رايكم