الثلاثاء، 22 يناير 2013

طريقة عمل المكرونة بالباشاميل دايت


المقادير:
2 كيس مكرونة قلم
نصف كيلو لحمة مفرومة
2 ثمرة بصل متوسط
2 فص ثوم مفروم
بقدونس
كوب عصير طماطم
لتر لبن خالى الدسم
4 ملاعق دقيق

الطريقة:
هتعصجى اللحمة: هتجيبى حلة تيفال و تحطى نقطة زيت و انزلى عليها بالبصل لحد ما يدبل بس مش يتحرق
و انزلى بالثوم المفروم و البقدونس و اللحمة المفرومة
اقعدى قلبى فيها لحد ما يتغير لونها و كل ما تحسى انها هتنشف زودى شوية مياة صغيرة و لما تستوى انزلى عليها بالملح و الفلفل و البهارات و عصير الطماطم
اسلقى المكرونة
اغلى اللبن
دوبى 4 ملاعق الدقيق ف كوبايتين مياة كويس و انزلى بيهم على اللبن الى بيغلى و قلبى كويس عشان ميكلكعش منك
و افضلى قلبى لحد ما توصلى للقوام المناسب
جيى صينية ادهنيها نقطة زيت و حطى كبشة من الباشاميل فى القعر
و بعدين طبقة من المكرونة
طبقة من اللحمة المعصجة
و طبقة تانية من المكرونة و غطيها بالباشاميل و ممكن بين الطبقات كمان تحطى باشاميل
و لو حبة ترشى على الوش جبنة مبشورة دايت اوك
و بالهنا و الشفا طعمها ميفرقش كتير عن المكرونة بالباشاميل العادية بس دى صحية و مفيهاش دسامة و ولا سعرات كتير يبقى ليه مش نعملها بالطريقة دى و نخلى اكلنا صحى
ملحوظة :المقادير دى كلها على قد الاسرة انتى بتاخدى قطعة واحدة بس احسن تفهمونى غلط هههههه
يلا جربوها و ادعولى و مش تنسونى بالتقييم

طريقة عمل فلافل (طعمية) لذيذة و دااااااااايت


المقادير:
2 كوب من الفول المقشر
1 كوب من الحمص
1 ثمرة بصل متوسطة الحجم
حزمة بقدونس
حزمة كزبرة خضراء
1 بصل اخضر او ابيض
ملعقة كبيرة بيكنج بودر
ملعقة صغيرة كمون
قليل من البهارات و قليل من الملح

الطريقة:

تنقى الفول و الحمص من الاوساخ و تنقعيهم فى مياة 12 ساعة
تصفيهم من المياة و تطحنيهم
قشرى البصل و اغسلى و قطعى الكزبرة و البقدونس
اخلطى جميع المقادير فى مفرمة اللحم مرتين لحد ما يبقى خليط ناعم
ضيفى الملح و الكمون و البهارات و لو حابة رشة شطة اوك
اعجنيها بايدك لحد ما تبقى عجينة متماسكة
ضيفى البيكنج بودر
خمريها لمدة نصف ساعة
جيبى قولت الكب كيك و ادهنىيها بنقطة زيت و حطى العجينة و دخليها الفرن تستوى

و بالهناو الشفا يا رب تعجبكوا و متنسونيش فى التقييم

الاثنين، 21 يناير 2013

نصائح للحفاظ على الوزن بعد انتهاء الريجيم

1)عند تناولك العصائر لا تضيفى السكر و اذا العصير يحتاج للتحلية استعملى بدائل السكر
2)ابتعدى عن الدهون و الاطعمة الدسمة
3)تناولى السلطة و الخضار بكثرة
4)اذا اردتى تناول الحلويات فانتظرى بعد مرور 3 ساعات على الوجبة و تناولى قطعة متوسطة
5)اكثرى من الالياف فانها تساعد الجسم على التخلص من الرواسب و هى موجودة فى الخضر و الفاكة
6)قسمى وجبات اليوم الى اربع وجبات

فراخ بالفرن دايت

الطريقة:
تجيبى الفرخة كاملة تشيلى الجلد بالكامل و تسلقيها نصف سوا
تدعكيها بالملح كويس و الفلفل و البهارات و الليمون  من جوا و من برا
حطيها فى صينية مدهونة بنقطة زيت و غطيها بالالمونيوم و حطيها فى الفرن تكمل سواها
تقدم مع بطاطس محمرة دايت
و بالهنا و الشفا

سلطة تونة دايت

المقادير:
طماطم
خيار
جزر
بصل
فلفل رومى
بهارات
ملح
تونة مصفاة من الزيت او تونة دايت


الطريقة:
تقطع الخضروات و تضاف على التونة المصفاة من الزيت  و ضيفى الملح و البهارات

ملحوظة : ممكن تضيفى مايونيز لايت لو حابة و بالهنا والشفا

اغذية تقى من السرطان باذن الله

1)القرنبيط
2)البروكلى
3)عش الغراب
4)عصير الصبار
5)الباذنجان
6)الاسماك الدهنية(التونة -السالمون)
7)التمر
8)عسل النحل
9)لشاى الاخضر
10)المكسرات النيئة
11)الخضروات الطازجة

نصائح مهمة اثناء اتباع اى ريجيم


1)شرب 2 لتر من الماء يوميا اى 8 اكواب تقريبا
2)ممارسة الرياضة
3)النوم بالليل
تنظيم مواعيد الاكل و بين كل وجبة و التانية 3 ساعات عشان الحرق يشتغل كويس
4)العشا يكون قبل النوم بساعتين
لو كل النصايح دى مشيتى عليها مع الريجيم و ملاحظتيش نتيجة لازم تعملى اربع تحاليل
1)غدة درقية
2)انسولين و ليس السكر العادى
3)هرمون اللبن
4)صورة دم كاملة
لو طلعوا تمام يبقى  تاخدى حاجات تعلى الحرق و يا ريت تكون طبيعية زى :
مشروب الزنجبيل بالقرفة
مغلى الكمون بالليمون(بتغلى مياة و تحطى فيها كمون و شرايح ليمون و تغطيها لحد ما تبرد شوية تبقى دافية يعنى و اشربيها تلات مرات فى اليوم قبل كل وجبة)
الليمون و الخل الاتنين دول بيقللوا امتصاص الدهون فى الجسم
البقدونس
و من ضمن الحاجات اللى تدى احساس بالشبع
الردة و الشوفان                                  

اتمنى اكون قلتلكم معلومات مفيدة