الثلاثاء، 22 يناير 2013

طريقة عمل فلافل (طعمية) لذيذة و دااااااااايت


المقادير:
2 كوب من الفول المقشر
1 كوب من الحمص
1 ثمرة بصل متوسطة الحجم
حزمة بقدونس
حزمة كزبرة خضراء
1 بصل اخضر او ابيض
ملعقة كبيرة بيكنج بودر
ملعقة صغيرة كمون
قليل من البهارات و قليل من الملح

الطريقة:

تنقى الفول و الحمص من الاوساخ و تنقعيهم فى مياة 12 ساعة
تصفيهم من المياة و تطحنيهم
قشرى البصل و اغسلى و قطعى الكزبرة و البقدونس
اخلطى جميع المقادير فى مفرمة اللحم مرتين لحد ما يبقى خليط ناعم
ضيفى الملح و الكمون و البهارات و لو حابة رشة شطة اوك
اعجنيها بايدك لحد ما تبقى عجينة متماسكة
ضيفى البيكنج بودر
خمريها لمدة نصف ساعة
جيبى قولت الكب كيك و ادهنىيها بنقطة زيت و حطى العجينة و دخليها الفرن تستوى

و بالهناو الشفا يا رب تعجبكوا و متنسونيش فى التقييم

0 التعليقات:

إرسال تعليق