الثلاثاء، 22 يناير 2013

طريقة عمل المكرونة بالباشاميل دايت


المقادير:
2 كيس مكرونة قلم
نصف كيلو لحمة مفرومة
2 ثمرة بصل متوسط
2 فص ثوم مفروم
بقدونس
كوب عصير طماطم
لتر لبن خالى الدسم
4 ملاعق دقيق

الطريقة:
هتعصجى اللحمة: هتجيبى حلة تيفال و تحطى نقطة زيت و انزلى عليها بالبصل لحد ما يدبل بس مش يتحرق
و انزلى بالثوم المفروم و البقدونس و اللحمة المفرومة
اقعدى قلبى فيها لحد ما يتغير لونها و كل ما تحسى انها هتنشف زودى شوية مياة صغيرة و لما تستوى انزلى عليها بالملح و الفلفل و البهارات و عصير الطماطم
اسلقى المكرونة
اغلى اللبن
دوبى 4 ملاعق الدقيق ف كوبايتين مياة كويس و انزلى بيهم على اللبن الى بيغلى و قلبى كويس عشان ميكلكعش منك
و افضلى قلبى لحد ما توصلى للقوام المناسب
جيى صينية ادهنيها نقطة زيت و حطى كبشة من الباشاميل فى القعر
و بعدين طبقة من المكرونة
طبقة من اللحمة المعصجة
و طبقة تانية من المكرونة و غطيها بالباشاميل و ممكن بين الطبقات كمان تحطى باشاميل
و لو حبة ترشى على الوش جبنة مبشورة دايت اوك
و بالهنا و الشفا طعمها ميفرقش كتير عن المكرونة بالباشاميل العادية بس دى صحية و مفيهاش دسامة و ولا سعرات كتير يبقى ليه مش نعملها بالطريقة دى و نخلى اكلنا صحى
ملحوظة :المقادير دى كلها على قد الاسرة انتى بتاخدى قطعة واحدة بس احسن تفهمونى غلط هههههه
يلا جربوها و ادعولى و مش تنسونى بالتقييم

0 التعليقات:

إرسال تعليق