الثلاثاء، 22 يناير 2013

طريقة عمل المكرونة بالباشاميل دايت


المقادير:
2 كيس مكرونة قلم
نصف كيلو لحمة مفرومة
2 ثمرة بصل متوسط
2 فص ثوم مفروم
بقدونس
كوب عصير طماطم
لتر لبن خالى الدسم
4 ملاعق دقيق

الطريقة:
هتعصجى اللحمة: هتجيبى حلة تيفال و تحطى نقطة زيت و انزلى عليها بالبصل لحد ما يدبل بس مش يتحرق
و انزلى بالثوم المفروم و البقدونس و اللحمة المفرومة
اقعدى قلبى فيها لحد ما يتغير لونها و كل ما تحسى انها هتنشف زودى شوية مياة صغيرة و لما تستوى انزلى عليها بالملح و الفلفل و البهارات و عصير الطماطم
اسلقى المكرونة
اغلى اللبن
دوبى 4 ملاعق الدقيق ف كوبايتين مياة كويس و انزلى بيهم على اللبن الى بيغلى و قلبى كويس عشان ميكلكعش منك
و افضلى قلبى لحد ما توصلى للقوام المناسب
جيى صينية ادهنيها نقطة زيت و حطى كبشة من الباشاميل فى القعر
و بعدين طبقة من المكرونة
طبقة من اللحمة المعصجة
و طبقة تانية من المكرونة و غطيها بالباشاميل و ممكن بين الطبقات كمان تحطى باشاميل
و لو حبة ترشى على الوش جبنة مبشورة دايت اوك
و بالهنا و الشفا طعمها ميفرقش كتير عن المكرونة بالباشاميل العادية بس دى صحية و مفيهاش دسامة و ولا سعرات كتير يبقى ليه مش نعملها بالطريقة دى و نخلى اكلنا صحى
ملحوظة :المقادير دى كلها على قد الاسرة انتى بتاخدى قطعة واحدة بس احسن تفهمونى غلط هههههه
يلا جربوها و ادعولى و مش تنسونى بالتقييم

طريقة عمل فلافل (طعمية) لذيذة و دااااااااايت


المقادير:
2 كوب من الفول المقشر
1 كوب من الحمص
1 ثمرة بصل متوسطة الحجم
حزمة بقدونس
حزمة كزبرة خضراء
1 بصل اخضر او ابيض
ملعقة كبيرة بيكنج بودر
ملعقة صغيرة كمون
قليل من البهارات و قليل من الملح

الطريقة:

تنقى الفول و الحمص من الاوساخ و تنقعيهم فى مياة 12 ساعة
تصفيهم من المياة و تطحنيهم
قشرى البصل و اغسلى و قطعى الكزبرة و البقدونس
اخلطى جميع المقادير فى مفرمة اللحم مرتين لحد ما يبقى خليط ناعم
ضيفى الملح و الكمون و البهارات و لو حابة رشة شطة اوك
اعجنيها بايدك لحد ما تبقى عجينة متماسكة
ضيفى البيكنج بودر
خمريها لمدة نصف ساعة
جيبى قولت الكب كيك و ادهنىيها بنقطة زيت و حطى العجينة و دخليها الفرن تستوى

و بالهناو الشفا يا رب تعجبكوا و متنسونيش فى التقييم

الاثنين، 21 يناير 2013

نصائح للحفاظ على الوزن بعد انتهاء الريجيم

1)عند تناولك العصائر لا تضيفى السكر و اذا العصير يحتاج للتحلية استعملى بدائل السكر
2)ابتعدى عن الدهون و الاطعمة الدسمة
3)تناولى السلطة و الخضار بكثرة
4)اذا اردتى تناول الحلويات فانتظرى بعد مرور 3 ساعات على الوجبة و تناولى قطعة متوسطة
5)اكثرى من الالياف فانها تساعد الجسم على التخلص من الرواسب و هى موجودة فى الخضر و الفاكة
6)قسمى وجبات اليوم الى اربع وجبات

فراخ بالفرن دايت

الطريقة:
تجيبى الفرخة كاملة تشيلى الجلد بالكامل و تسلقيها نصف سوا
تدعكيها بالملح كويس و الفلفل و البهارات و الليمون  من جوا و من برا
حطيها فى صينية مدهونة بنقطة زيت و غطيها بالالمونيوم و حطيها فى الفرن تكمل سواها
تقدم مع بطاطس محمرة دايت
و بالهنا و الشفا

سلطة تونة دايت

المقادير:
طماطم
خيار
جزر
بصل
فلفل رومى
بهارات
ملح
تونة مصفاة من الزيت او تونة دايت


الطريقة:
تقطع الخضروات و تضاف على التونة المصفاة من الزيت  و ضيفى الملح و البهارات

ملحوظة : ممكن تضيفى مايونيز لايت لو حابة و بالهنا والشفا

اغذية تقى من السرطان باذن الله

1)القرنبيط
2)البروكلى
3)عش الغراب
4)عصير الصبار
5)الباذنجان
6)الاسماك الدهنية(التونة -السالمون)
7)التمر
8)عسل النحل
9)لشاى الاخضر
10)المكسرات النيئة
11)الخضروات الطازجة

نصائح مهمة اثناء اتباع اى ريجيم


1)شرب 2 لتر من الماء يوميا اى 8 اكواب تقريبا
2)ممارسة الرياضة
3)النوم بالليل
تنظيم مواعيد الاكل و بين كل وجبة و التانية 3 ساعات عشان الحرق يشتغل كويس
4)العشا يكون قبل النوم بساعتين
لو كل النصايح دى مشيتى عليها مع الريجيم و ملاحظتيش نتيجة لازم تعملى اربع تحاليل
1)غدة درقية
2)انسولين و ليس السكر العادى
3)هرمون اللبن
4)صورة دم كاملة
لو طلعوا تمام يبقى  تاخدى حاجات تعلى الحرق و يا ريت تكون طبيعية زى :
مشروب الزنجبيل بالقرفة
مغلى الكمون بالليمون(بتغلى مياة و تحطى فيها كمون و شرايح ليمون و تغطيها لحد ما تبرد شوية تبقى دافية يعنى و اشربيها تلات مرات فى اليوم قبل كل وجبة)
الليمون و الخل الاتنين دول بيقللوا امتصاص الدهون فى الجسم
البقدونس
و من ضمن الحاجات اللى تدى احساس بالشبع
الردة و الشوفان                                  

اتمنى اكون قلتلكم معلومات مفيدة

بطاطس محمرة دايت


طبعا كتير منا بيموت فى البطاطس المحمرة و اولكم أنا و كتير بيعمل دايت و بيبقى نفسه فى البطاطس المحمرة طيب ايه الحل؟؟؟؟؟؟؟؟ بصى على الطريقة دى
1)بتجيبى البطاطس و تقشريها و تسلقيها فى مياة و ملح نصف سلقة
2)بطلعى البطاطس و تقطعيها صوابع او اى شكل عايزاة و رشيها بحتة زيت صغيرة و حطيها فى الفرن تكمل سواها و تتحمر

و بالهنا و الشفا احلى بطاطس محمرة و صحية و دايت من غير دهون

مسقعة دايت


المقادير:
1)      2 كيلو باذنجان
2)      نصف كيلو لحمة مفرومة
3)      بصلة كبيرة
4)      2 فص ثوم مفروم
5)      كباية عصير طماطم
6)ملح و فلفل اسود و بهارات لحمة

الطريقة:
1)قطعى الباذنجان شرايح حطيلها ملح و فلفل
2)اشويها فى طاسة تيفال فيها نقطة زيت
3)جيبى حلة و شوحى البصل المفروم و الثوم المفروم و حطى عليهم اللحمة المفرومة و قلبى فيها لحد ما تستوى و لما تحسى انها هتنشف زودى شوية مياة

4)بعدين حطى الملح و الفلفل و بهارات اللحمة و و حطى عليها عصير الطماطم بكده تبقى عصجتى اللحمة
5)جيبى صينية و حطى الباذنجان و بعدين اللحمة المعصجة و بعدين طبقة تانية من الباذنجان
و ممكن تقطعى شرايح طماطم و تحطيها على الوش و دخليها الفرن و طلعيها


و بالهنا و الشفا





نجرسكو دايت


المقادير:
1)فرخة كاملة منزوعة الجلد و العظم
2)لتر لبن خالى الدسم
3)حوالى 4 ملاعق كبيرة دقيق
4)مكرونة شريط

الطريقة:
1)تسلقى الفرخة
2)بعد ما تستوى الفرخة طلعيها و سيبيها تبرد و بعدين قطعيها قطع صغيرة
3)جيبى حلة و اغلى اللبن
4)دوبى 4 معالق الدقيق فى كوبايتين مياة كويس و ضيفيهم على اللبن و هو بيغلى و قلبى كويس عشان ميكلكش منك لحد ما توصلى لقوام مناسب لا سايب اوى و لا جامد اوى و حطيله شوية ملح و فلفل
5)اسلقى المكرونة
6)جيبى صينية و ادهنيها بحتة زيت بسيطةو حطى كبشة من البشاميل فى قعر الصينية
7)اخلطى المكرونة بشوية بشاميل و كل كمية الفراخ كويس و حطيها فى الصينية و دخليها الفرن تحت الشواية تاخد لون بس لان كل المكونات اصلا مستوية

و بالهنا و الشفا

شاورما فراخ دايت


المقادير:
1)نصف كيلو صدور فراخ
2)2 ثمرة بصل
3)2 فص ثوم مفروم
4)علبة زبادى لايت
5)ملعقة مستردة صغيرة
6)ملح و فلفل اسود و بهارات
7)فلفل الوان

الطريقة:
1)تقطعى الفراخ مكعبات و تتبليها بالملح و الفلفل و عصرة ليمون و البهارات و الزبادى اللايت و المستردة و سيبيها فى التتبيلة مش اقل من ساعتين
2)قطعى الفلفل الالوان شرايح و شوحيه فى طاسة تيفال مع نقطة زيت
3)جيبى طاسة تيفال و حطيها على النار لما تبقى سخنة مولعة حطى الفراخ اديها صدمة لحد ما تتقفل مسامها عشان مش تجيب ميتها
4)حطى الفراخ على الفلفل الالوان المتشوح
و اقعدى شويحها مع الفراخ لحد ما تستوى و لو حاسة انها هتنشف حطى حبة مياة صغيرة
و اغرفيها و قدميها مع مكرونة مسلوقة و بالهنا و الشفا

بيكاتا بالمشروم دايت


المقادير:
1)نصف كيلو لحمة تليبيانكو (دى مخصوصة عشان البيكاتا  عشان سميكة شوية بس لو مش موجودة تقدرى تستخدمى اللحمة البوفتيك العادية )
2)2 ثمرة بصل
3)2 فص ثوم مفروم
4)ملح و فلفل اسود
5)ملعقة صغيرة بهارات لحمة
6)250 جرام مشروم (يفضل الطازج لو مفيش يبقى المعلب)

الطريقة:
1)تتبلى الحمة بالملح و الفلفل و البصل المفروم و الثوم المفروم وعصرة ليمون و بهارات اللحمة
2)تجيبى طاسة تيفال و تحطى نقطة زيت وتشوحى اللحمة عشان تتقفل مسامها
3)بتنقلى اللحمة بعد ما اتشوحت و اتقفلت مسامها فى صينية تيفال عشان مش تلزق اللحمة فيها و تحطيها فى الفرن لحد ما تستوى و لما تحسى انها هتنشف حطى شوية مياة
4)تقطعى المشروم شرايح و تحطى عليه عصرة ليمون عشان ميسودش
5)تشوحى المشروم فى نفس الطاسة اللى شوحتى فيها اللحمة عشان تاخد من طعم اللحمة
6)تطلعى اللحمة من الفرن و تحطى عليه المشروم و تجمليه بالبقدونس
و بالهنا و الشفا

دى اكلة حلوة اوى و صحية عشان مش نحرم نفسنا من حاجة و فى نفس الوقت تكون صحية